Veel gestelde vragen

Wie kan ik aanmelden via het CCPA? 

Het CCPA is er voor kwetsbare cliënten die zelfstandig wonen in regio Apeldoorn. Door een crisissituatie met lichamelijke, geestelijke of psychosociale problematiek ontstaat plots een zorgvraag waarmee de cliënt bij u als arts terecht komt. Het gaat hierbij om mensen die behoefte hebben aan 24-uurszorg. Bekijk in het stroomschema [ hyperlink ] of uw cliënt in aanraking komt aanmelding via het CCPA.

In welke regio werkt het CCPA? 

Wij werken voor de regio Apeldoorn. Hieronder vallen de gemeenten Apeldoorn, Beekbergen, Klarenbeek, Hoog Soeren, Epe, Loenen, Hoenderloo, Vaassen, Emst, Oene en Eerbeek.

Kan ik in het weekend ook bij jullie terecht? 

In de weekenden kunt u kijken https://vindvrijeplaatsen.verzorgdeoverdracht.nl/ welke organisatie een geschikte crisisplek heeft. U dient dan zelf contact op te nemen met deze organisatie

Wat doet het CCPA? 

Het CCPA biedt u als arts ondersteuning bij een optimale plaatsing en doorstroom van cliënten in een crisissituatie. Het doel van het CCPA is dat cliënten met een crisishulpvraag op het juiste moment, met de juiste indicatie, op het best beschikbare crisisbed wordt geplaatst.

Hoe werkt het CCPA? 

De deskundige triagisten van het coördinatiepunt hebben een actueel overzicht van de beschikbare bedden voor crisiszorg in de hele regio Apeldoorn. Met u onderzoeken wij welke zorg het best passend is voor de cliënt. Mocht er een opname noodzakelijk zijn, kijken wij met u waar de cliënt geplaatst kan worden. Uitgangspunt hierbij is, de juiste zorg op het juiste moment en op de juiste plek.

Staat uw vraag er niet bij, neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder.